ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Τα θεωρητικά μαθήματα είναι ατομικά ή ομαδικά, πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και είναι τα εξής:
ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι ομαδικά, πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και διαμορφώνονται ανάλογα με τις ηλικίες των σπουδαστών.
Σε όλα τα προγράμματα του κλασικού προγράμματος οι μαθητές σπουδάζουν την κλασική μουσική με τη βοήθεια έμπειρων διπλωματούχων καθηγητών.
Όταν οι σπουδαστές ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους έχουν το δικαίωμα μετά από εξετάσεις να αποκτήσουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος.
Τα μαθήματα είναι ατομικά και οι μαθητές πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και τα υποχρεωτικά θεωρητικά τους μαθήματα για να αποκτήσουν κάποιο τίτλο σπουδών.
Στο Κλασικό Ενόργανο Τμήμα του Ωδείου μας διδάσκονται:
Σε αυτό το τμήμα οι μαθητές διδάσκονται όλα τα στυλ μοντέρνας μουσικής (Rock Jazz,Metal, Blues, Funk, Latin, Soul κ.α) μέσα από ατομικά μαθήματα.
Το μάθημα περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και ανάγνωση παρτιτούρας με τη βοήθεια έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών.
Τα μαθήματα είναι ατομικά και οι μαθητές πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και τα υποχρεωτικά θεωρητικά τους μαθήματα για να αποκτήσουν κάποιο τίτλο σπουδών.
Στο Σύγχρονο Ενόργανο Τμήμα του Ωδείου μας διδάσκονται:
Αναγνωρισμένα πτυχία & διπλώματα από το κράτος
Στο τμήμα αυτό οι μαθητές διδάσκονται τα όργανο της αρεσκείας τους από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές από τους οποίους δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ρεπερτόριο που ο κάθε σπουδαστής επιλέγει.
Τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία και ατομικά. Οι σπουδαστές του τμήματος αυτού έχουν τη δυνατότητα μέσω του ωδείου μας να μετέχουν σε μουσικά σύνολα και να παίζουν σε συναυλίες και παραστάσεις που διοργανώνει ή συμμετέχει η σχολή αποκτώντας έτσι τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες για τη μετέπειτα επαγγελματική τους ενασχόληση με τη μουσική.
Σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο περιβάλλον το τμήμα «Μουσικοκινητικής» απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 – 6 ετών και έχει στόχο την ένταξη του παιδιού στον μουσικό κόσμο, την ανάπτυξη των μουσικών του δυνατοτήτων, την βελτίωση της ακουστικής προσοχής, την ενθάρρυνση και εξωτερίκευση συναισθημάτων και την αντίληψη βασικών εννοιών της μουσικής.
Τα μαθήματα διδάσκει απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (κατεύθυνση Μουσικές Επιστήμες: Μουσική Παιδαγωγική και Ψυχολογία της Μουσικής).
Το “Band Program Sing & Play On Stage’’ είναι μουσικά σύνολα σπουδαστών (ολιγομελή σχήματα group) τα οποία έχουν τη δυνατότητα παρουσίασης της συλλογικής δουλειάς τους. Το πρόγραμμα έχει διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις ηλικίες αλλά και τις γνώσεις των σπουδαστών καθοδηγούνται δε και διδάσκονται από καθηγητές με πείρα και ειδικότητα σε συγκεκριμένα είδη και στυλ. Εκτός των άλλων οι σπουδαστές μας μπορούν να ηχογραφούν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στο άρτια εξοπλισμένο studio που έχει κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές ενός επαγγελματικού χώρου ηχογράφησης.
Ορχήστρα λαϊκή έντεχνη ρεμπέτικη του ωδείου μας με συμμέτοχη σπουδαστών αλλά και καθηγητών.
Δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε έχει να επιδείξει μια πληθώρα εκδηλώσεων , αφιερωμάτων, σε εν ζωή καλλιτέχνες όπως Χρ. Νικολόπουλο , Μίμη Πλέσσα , Χάρις Αλέξιου και άλλοι.
Δημιουργία και κατασκευή μουσικής παραγωγής με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή (Cubase, Ableton, Native Instruments). Στόχος του είναι οι σπουδαστές να ξεδιπλώσουν αλλά και να δημιουργήσουν τις μουσικές τους ανησυχίες…
Το πρόγραμμα Μουσικής Τεχνολογίας δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση των μουσικών και τεχνικών δεξιοτήτων των σπουδαστών και προσφέρει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής άσκησης οι απόφοιτοι θα έχουν αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να μπορούν να ασχοληθούν με την παραγωγή και τη διαχείριση του μουσικού ήχου, καθώς και με τους τομείς της τεχνολογίας των μουσικών οργάνων και της ακουστικής χώρων. Οι σπουδαστές θα μπορούν να δραστηριοποιούνται σε χώρους που ασχολούνται με :
Δισκογραφικές Παραγωγές, Συναυλίες, Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς επίσης σε κινηματογράφους και θέατρα.
Τα ταχύρυθμα τμήματα ενηλίκων που πραγματοποιούνται στο Ωδείο Μελοποιία είναι ιδιαίτερα μαθήματα χωρίς τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα με αμφότερο σκοπό την δημιουργία ρεπερτορίου όλων των ειδών.
Στο Ωδείο Μελοποιία λειτουργεί τμήμα το οποίο προετοιμάζει τους σπουδαστές που επιθυμούν να εισαχθούν στα Μουσικά Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Κλασική Μονωδία
Μαθήματα μονωδίας μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι σπουδαστές έχουν περάσει την περίοδο μεταφώνησης, δηλαδή από 17 ετών και πάνω.
Τα μαθήματα είναι ατομικά. Στη μισή διάρκεια του μαθήματος δουλεύουμε την έκταση και την ένταση της φωνής, την τονική ακρίβεια, αναπνοές και άρθρωση μέσα από κατάλληλες τεχνικές ασκήσεις. Στο δεύτερο μισό του μαθήματος δουλεύουμε κλασικό ρεπερτόριο μέσα από παρτιτούρες. Παράλληλα ο μαθητής παρακολουθεί τα υποχρεωτικά του μαθήματα (θεωρία-αρμονία, σολφέζ, χορωδία, μελοδραματική και πιάνο). Το πτυχίο είναι ο πρώτος τίτλος σπουδών που μπορεί να αποκτήσει ο σπουδαστής της μονωδίας. Το δίπλωμα είναι ο δεύτερος και ανώτερος τίτλος σπουδών όπου ο σπουδαστής αποκτά το τίτλο του σολίστ. Και οι δύο αυτοί τίτλοι σπουδών είναι αναγνωρισμένοι από το κράτος.
ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ (Σύγχρονο) – Έντεχνο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο
Στο τμήμα μοντέρνου τραγουδιού εκπαιδεύονται επαγγελματίες και ερασιτέχνες τραγουδιστές. Για να κάνει κάποιος καριέρα στο τραγούδι δεν αρκεί μόνο το ταλέντο χρειάζεται γνώση και οργάνωση. Γι αυτό κι εμείς μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας της φωνητικής έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και έχουμε οργανώσει το τμήμα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εκπαιδευόμενου. Στο μάθημα δουλεύουμε την έκταση και την ένταση της φωνής, τη τονική ακρίβεια , αναπνοές και άρθρωση μέσα από κατάλληλες τεχνικές ασκήσεις. Τέλος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ρεπερτόριο που ο κάθε σπουδαστής επιλέγει (ποπ, ροκ, ελληνικό, ξένο, έντεχνο, λαϊκό κ.α) και του παρέχουμε μικροφωνική κάλυψη. Συμπληρωματικά, οι μαθητές μας μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σκηνικής παρουσίας, κινησιολογίας και χορού από ηθοποιούς και χορογράφους. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας παίρνουν μέρος σε συναυλίες και παραστάσεις που διοργανώνει το ωδείο.
Τα μαθήματα του τμήματος αυτού είναι ατομικά και διαρκούν 60′. Η ύλη της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής εκτός των άλλων περιλαμβάνει τα εξής:
Τυπικό ,Υμνολογία, θεωρητικό και πρακτικό μέρος, σημειογραφία, στοιχεία Ευρωπαϊκής μουσικής, σολφέζ , φωνητικές ασκήσεις και θεωρία.
Το μάθημα της χορωδίας προσφέρεται δωρεάν στους σπουδαστές της σχολής μας είναι εβδομαδιαίο και ομαδικό. Λειτουργούν τμήματα με παιδικές και εφηβικές χορωδίες.
Σε αυτό δουλεύεται, από διπλωματούχους καθηγητές της φωνητικής, η έκταση και η ένταση της φωνής, η τονική ακρίβεια , οι χορωδιακές αναπνοές και η άρθρωση μέσα από κατάλληλες τεχνικές ασκήσεις.
Η χορωδία λαμβάνει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή συμμετέχει το Ωδείο Μελοποιία.
Η Πιανιστική Προπαιδεία είναι μια προσέγγιση στη διδασκαλία του πιάνου σε μικρές ομάδες μαθητών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Η Πιανιστική Προπαιδεία είναι μια προσέγγιση στη διδασκαλία του πιάνου σε μικρές ομάδες μαθητών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Τα παιδιά εξερευνούν τους ήχους του πιάνου, τον παλμό της μουσικής μέσα από το τραγούδι, την κίνηση και τον ρυθμό!
Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν ,δημιουργούν και μαθαίνουν μουσική ανάγνωση.
«Τζαζ Σύνολο» με τον Κώστα Γιαξόγλου
Η τζαζ μουσική αν και γεννήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού – στις Η.Π.Α.- και βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην Αφρο-Αμερικάνικη κουλτούρα υιοθετώντας μουσικά το λεξιλόγιο της Ευρωπαϊκής Μουσικής Παράδοσης γρήγορα και χάριν της τεχνολογίας, εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια μουσική γλώσσα. Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ο αυτοσχεδιασμός. Ο αυτοσχεδιασμός πάνω σε ένα κώδικα, πάνω σε φόρμα ή και όχι. Αυτοσχεδιασμός και αυτοέκφραση πάνω σε μια γλώσσα και με προαπαιτούμενο την συνέργεια, την συνεργασία, την ενσυναίσθηση με τους άλλους μουσικούς συμπαίχτες, τον αλληλοσεβασμό και τον κοινό στόχο για παραγωγή ενός εύηχου αποτελέσματος που μπορεί να μην επαναληφθεί. Η τζαζ επηρέασε τόσο την παγκόσμια μουσική που πλέον όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας έχουν έμμεσες και άμεσες αναφορές σε αυτή.
Στα μουσικά σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα και θα έχουν διάρκεια 2 ώρες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τζαζ μουσική τόσο από τους μεγάλους μουσικούς που εκπροσωπούν το είδος, όσο και από την μουσική θεωρία που χρειάζεται ως εργαλείο για να προσεγγιστεί η πλούσια αυτή μουσική γλώσσα. Θα ασχοληθούμε με βασικά στοιχεία της ιστορίας και της εξέλιξης της τζαζ. Θα επεξεργαστούμε ρεπερτόριο από τους μεγάλους της τζαζ όπως ο Duke Ellington, ο Charles Mingus, Thelonious Monk, Charlie Parker, Miles Davis, Herbie Hancock κ.α. Θα μιλήσουμε και θα παίξουμε διάφορα στυλ της τζαζ όπως bebop, hardbop, cool, modal, acid jazz. Tο «Τζαζ Σύνολο» απευθύνεται σε όσους μουσικούς επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να γνωρίσουν αυτό το είδος όχι μόνο μέσα από την θεωρία αλλά κυρίως παίζοντας και ”αυτοσχεδιάζοντας”.
Τον εκπαιδευτικό συντονισμό του συνόλου έχει ο τζαζ πιανίστας Κώστας Γιαξόγλου.
Για περισσότερες πληροφορίες
2731029144 -6971531591
Η Γραμματεία θα σας εξυπηρετεί καθημερινά :
11:00-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο: 10:00-14:00
Καλέστε μας στα τηλ. 2731029144 - 6971531591
Χρησιμοποιούμε cookies για να αναλύουμε την κυκλοφορία δεδομένων στον ιστότοπο και να βελτιστοποιούμε την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Αν αποδεχτείτε τη χρήση των cookies εκ μέρους μας, τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν σε συγκεντρωτική μορφή μαζί με τα δεδομένα άλλων χρηστών.